Griekse yoghurt met frambozen is een heerlijke combinatie van romige yoghurt en zoete, sappige frambozen. Een eenvoudig en smakelijk gerecht dat perfect is als gezond ontbijt, tussendoortje of zelfs als lichte dessertoptie.

Bereidingstijd
10 Min               

Ingredienten voor 1 persoon:


  • 25 g muesli
  • Vlak afgestreken eetlepel gemalen kokos
  • 50 ml appelsap
  • 1 eetlepel honing
  • 40 gram frambozen
  • 200 gram yoghurt
  • 1 portie bieston

Bereidingwijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Doe de muesli in een kom en meng het kokos, appelsap en 1 el honing erdoor. Schep het mengsel in de ovenschaal en bak ca. 15 min. in de oven. Laat 30 min. afkoelen.
  2. Voeg de Bieston toe in de yoghurt en laat deze vervolgens 3 min rusten. (Stevig mengen)
  3. Prak met een vork de helft van de frambozen in een kom fijn. Meng de yoghurt erdoor. Verdeel over 4 schaaltjes, bestrooi met de krokante muesli en verdeel de rest van de frambozen erover. Besprenkel met de rest van de honing.

Tip: frambozen kunt u pureren en als saus of dressing serveren.


    Smakelijk!