Tomita M, Wakabayashi H, Shin K, Yamauchi K, Yaeshima T  , Iwatsuki K.  

Dairy Techno Inc., 2-3-9 Shiba, Minato-ku, Tokio 105-0014, Japan.

Lactoferrine (LF) werd in 1960 geïdentificeerd als een melkeiwit. Grootschalige productie van boviene LF (bLF) werd meer dan 20 jaar geleden opgericht. Met behulp van dit commercieel beschikbare materiaal is het onderzoek naar bLF-toepassingen gevorderd van basisstudies tot klinische studies, en bLF is de afgelopen 25 jaar toegepast op commerciële voedingsmiddelen. Tijdens deze periode bleek dat LF wordt verteerd door maagpepsine om een multi-krachtig peptide, lactoferrricine, te genereren. Er werd ook aangetoond dat orale toediening van bLF de bescherming van de gastheer tegen infecties verhoogt via antimicrobiële werking en immunomodulatie van de gastheer. Bovendien hebben onderzoekers aangetoond dat orale toediening van bLF de ontwikkeling van kanker voorkomt. In deze review blikken we terug op 25 jaar bLF onderzoek en ontwikkeling.

PMID: 18585434 [PubMed – geïndexeerd voor MEDLINE]      Aankoop 31,50

2002; 80(1):41-8.